Birçok firma telsiz satışı hizmeti sunar ve kiralama seçenekleri de bulunabilir. Ancak, telsiz almak isteyenlerin uzman ve yetkili firmalardan hizmet almaları tavsiye edilir. Teknik servis hizmeti sunan firmalar, telsizlerde oluşabilecek herhangi bir arıza durumunda da müşterilerine hızlı ve kaliteli çözümler sunabilirler. Telsizlerin kullanım alanları oldukça çeşitlidir, örneğin kapı kontrolü yapan görevlilerin iletişimini sağlamak, güvenlik amaçlı kullanım, havaalanlarındaki personeller ve taksi durakları arasında iletişim sağlamak gibi.
Telsiz alacak olanlar, telsiz kullanımı için gerekli olan yetkilere sahip olmalıdır. Telsiz kullanımı kamuya ait işletmelerden özel sektöre kadar pek çok alanda yaygındır. Özel sektöre ait iş yerleri, Ticaret Sicil Gazetesi’nde kayıt ilanı yayınlayarak onay alabilirler. Derneklere bağlı çalışanlar, dernek üyeliğini belirten evrakları göstermelidirler. Telsiz kullanımı için sınavlara girilmesi ve başarılı olunması gereklidir.
Telsiz kullanımı, güvenlik ve ulaşım alanlarında yaygındır. Telsizlerin çekim gücü, dağlık ve engebeli ortamlarda bile avantajlı olabilir. Telsizlerin standart çekim gücü 10 km’ye kadar olsa da, 40 km’ye kadar çekebilen türleri de mevcuttur. Telsizler, aynı frekans üzerinden konuşma imkanı sağladığı için lojistik ve emniyette önemli bir yere sahiptir. Ayrıca, sim kartlı ve dijital telsiz modelleri de kullanılmaktadır.